Нашу життєздатність забезпечують два види енергії. Першу людина отримує від Всесвіту, а другу - з продуктів харчування. Саме їжа і використовується організмом як енергетичное джерело. Тому важливо знати, як харчуватися правильно.

Їжа — джерело енергії

Показники фізіологічної енергії продуктів харчування вимірюються в калоріях. Однак крім ресурсів, необхідних для активного життя, підтримки працездатності та нормального функціонування організму, з їжею людина отримує ще й психологічну енергію. У чому ж секрет? Відповідь проста! Все існуюче у Всесвіті, включаючи їжу, має певний інформаційний потенціал.

Секрети правильного харчування

Енергетичний потенціал їжі

Умовно всі продукти харчування можна розділити на дві основні категорії - «живі» і «мертві». Найбільш високу енергетичну цінність мають фрукти. Під час свого дозрівання плоди накопичують енергію сонця, творчості, оптимізму. Включаючи в свій раціон фрукти, людина отримує не тільки вітаміни, але і потужне енергетичне підживлення, важливе для здоров'я, гарного зовнішнього вигляду, самореалізації.

Наступне місце займають овочі. Від Землі овочі отримують енергію добра, розуміння, стабільності. Злаки, насіння, горіхи несуть велику користь для нашого розуму і інтелектуальних здібностей.

До числа «мертвих» продуктів прийнято відносити м'ясо, рибу, птицю, гриби. Справа в тому, що при вбивстві живих істот в кожній клітині їх тіла відкладається інформація про страх смерті, розпачі, жаху. Вживаючи в їжу м'ясо, людина отримує саме таку вкрай негативну, руйнівну енергію.

Птахів вважають менш розумними істотами, в порівнянні з тваринами. Тому вони зберігають менше негативної інформації, а й користі така їжа явно не приносить. Що ж стосується грибів, то вони з легкістю поглинають різного роду відходи, включаючи і токсичні сполуки. Отже, ці збережені речовини при вживанні грибів потрапляють в наш організм, що абсолютно не йде йому на користь.

Про психологічну цінність їжі

Багато вчених займалися вивченням поняття психологічної цінності продуктів харчування. Особливу увагу цьому питанню приділяється в аюрведичних практиках. На думку фахівців, продукти, що пройшли термічну обробку, наповнені консервантами, автоматично стають «мертвими», оскільки присутня в них енергетика в процесі приготування руйнується. Особливо небезпечні сучасні генно-модифіковані продукти.

Якщо говорити про м'ясні та рибні продукти, то під час термічної обробки вони немов повторно знищуються. Найвищу психологічну цінність мають натуральні, «живі продукти». До них відносяться: фрукти, овочі, зелень, горіхи, злаки. Зробивши таку їжу основою свого щоденного раціону, можна досягти приголомшливих результатів!

Правильне харчування сприяє нормалізації маси тіла, запобігає формуванню пухлинних новоутворень (в тому числі і злоякісного характеру), стабілізує роботу травної системи. «Живі» продукти позитивно позначаються на фізичному і психологічному здоров'ї людини, перешкоджають розвитку безлічі захворювань і сприяють збільшенню тривалості життя.

Більш того, правильне харчування відповідає не тільки за фізичне здоров'я, але і за здатність до комунікації, гармонійні сімейні стосунки, відсутність негативних емоцій. Харчуючись правильно, віддаючи перевагу «живим», енергетично наповненим продуктам, ви станете здоровою і щасливою людиною.