Правильний сніданок — це вдалий початок дня! Важливо, щоб ранкове меню було смачним, корисним, енергетично заряджає і при цьому не надто калорійним. Ми пропонуємо вашій увазі кілька рецептів для ідеального сніданку від професійного дієтолога.

Домашні мюслі з горіхами

Така страва принесе організму значно більше користі, ніж покупні мюслі. Для його приготування потрібно змішати вівсяні пластівці (1,5 склянки), родзинки і горіхи (за смаком), лляне насіння (0,5 склянки). Окремо в сотейнику розтопіть мед (2 ст. л.), Вершкове масло (1,5 ст. л) і 1 ч. л. ванільного екстракту.

Рецепти сніданку

З'єднайте отриману масу з сумішшю з пластівців і горіхів, додайте сушену журавлину (¼ склянки). Далі викладіть суміш на деко, потримайте близько 10 хвилин в духовці, потім перемішайте масу і почекайте ще 10 хвилин. Після цього залишиться тільки перекласти готові мюслі в скляну банку і дати охолонути.

Ягідно-вівсяний пудинг

Це дійсно відмінний десерт, що ідеально підходить для сніданку. Відваріть 100 г вівсянки, пересипте кашу в банку, залийте йогуртом (200 мл) і залиште на ніч в холодильник. Вранці дістаньте заготовку, додайте ягоди, горіхи, прянощі за своїм смаком. Перед подачею прикрасьте пудинг горіхами і свіжими ягодами.

Сирники з рисової муки

Для втілення цього рецепту необхідно з'єднати сир (200 г), рисову муку (2 с. л.), Одне яйце і 2 ч. л. цукру (найкраще кокосового). Вимісити тісто, зліпити з нього сирники. Далі залишається тільки обсмажити сирники в розігрітій олії протягом декількох хвилин. Перед подачею прикрасьте блюдо ягодами, збитими вершками, якщо забажаєте.

Тости з курячим паштетом

Такі тости дуже поживна і корисна страва. Готувати її рекомендується заздалегідь, краще з вечора. Для початку подрібніть 300 г курячої печінки, дрібно поріжте ріпчасту цибулину і натріть на тертці моркву. Змішайте всі інгредієнти і протушкувати під кришкою протягом близько 10 хвилин.

Потім збийте масу за допомогою блендера, додайте 2 відварених яєчних жовтки, соняшникову олію (3 ст. Л.) І ще раз ретельно перемішайте. Курячий паштет для бутербродів або тостів готовий.

Скрембл зі шпинатом

У народі це блюдо називається «яєчнею-плетухою». Головна його перевага - це недовге нагрівання, що дозволяє зберегти максимальну кількість корисних речовин, а ще заощадити час, що також важливо в ранкові години.

Для приготування скрембла потрібно обсмажити на вершковому маслі близько 50 г подрібненого шпинату. Потім влити на сковорідку 2 яйця і смажити, активно перемішуючи яєчню за допомогою дерев'яної лопатки. Додайте спеції і сіль за смаком. Через кілька хвилин сніданок можна подавати на стіл.

Тости з авокадо й лососем

Цей вишуканий сніданок готується, на диво, швидко й просто. Підсушіть трохи в духовці або на сковороді пару шматочків тостового хліба. Змастіть бутерброд сиром або м'яким сиром (80 г на порцію). Зверху викладіть кілька шматочків тонко порізаного авокадо і 2 скибочки лосося.

Тости з авокадо й хумусом

Для приготування цієї страви рекомендується використовувати цільнозерновий хліб. Однак спочатку потрібно приготувати масу для тостів. Для цього необхідно з'єднати авокадо, пару часникових зубчиків, відвареної нут (200 г), цибулину (краще всього підійде червона салатна цибуля), сіль, перець і спеції за смаком, сік лимона (1 ст. л.) І апельсина (3 ст. л.).

Всі компоненти ретельно перемішайте за допомогою блендера і відправте на півгодини в холодильну шафу. За цей час обсмажте хлібні скибочки на сковороді і змастіть їх масою з хумус і авокадо.

Смачного!