Новорічне меню краще складати заздалегідь, щоб не метушитися перед святом. Пропонуємо вам 5 рецептів дивовижних новорічних страв, які обов'язково припадуть до смаку вашим друзям та домочадцям!
Рецепт № 1. Зоряне «Олів'є» з яблуком
Пропонуємо кілька урізноманітнити традиційний салат «Олів'є», додавши в нього кілька нових інгредієнтів. Для приготування вам знадобляться наступні продукти:
-
зелений горошок (консервований);
-
зелені яблука;
-
куряче відварне філе;
-
морквина;
-
солоні та свіжі огірки;
-
майонез.
Готується страва стандартно. Тільки варена ковбаса замінюється курячим філе, попередньо відвареним, а в якості додаткових компонентів використовуються свіжі огірки і зелені яблука. Середній час приготування даного салату становить близько 40 хвилин.
Рецепт № 2. Осетер, фарширований оливками
Дана страва стане справжньою окрасою вашого святкового столу. Для втілення в життя цього ресторанного вишуканого рецепта заздалегідь підготуйте наступні продукти:
-
осетер;
-
куряче яйце;
-
вершкове масло;
-
овочевий бульйон;
-
паприка;
-
морква;
-
оцет винний (білий);
-
помідори черрі;
-
свіжа зелень;
-
оливки;
-
капуста брокколі.
Осетер заздалегідь готується, фарширується маслинами і запікається в духовці. Подається страва з овочевим гарніром. Для його приготування необхідно подрібнити солодкий перець, цибулю, моркву, капусту брокколі, помідори. Овочі обсмажуються в сотейнику, а потім гасяться в овочевому бульйоні до готовності.
Для приготування соусу досить просто збити за допомогою блендера вершкове масло з яйцем, винним оцтом і спеціями. Перед подачею на стіл не забудьте прикрасити блюдо маслинами і гілочками свіжого кропу.
Рецепт № 3. Безалкогольний пунш «Любовний напій»
Журавлинний пунш наповнить будинок приємними, святковими ароматами. А ще цей напій дуже смачний, корисний, ідеально підходить як дітям, так і дорослим. Для приготування безалкогольного пуншу вам знадобляться наступні інгредієнти:
-
журавлинні ягоди;
-
палички кориці;
-
гвоздика;
-
сік апельсину;
-
розмарин свіжий;
-
апельсини;
-
сік гранату.
Змішайте гранатовий і апельсиновий сік, підігрійте. Додайте шматочки фруктів, ягоди журавлини, спеції. Варіть на невеликому вогні до готовності. Процес приготування цього ароматного святкового напою займе у вас не більше 25 хвилин!
Рецепт №4. Баклажани рулетики з сиром
Баклажани рулетики з сиром — відмінна святкова закуска. Для приготування цього грузинського рецепту потрібно наступний набір продуктів:
-
баклажани;
-
сир;
-
сир чеддер;
-
хмелі-сунелі;
-
часник;
-
винний соус;
-
гранатовий соус;
-
горіхи волоські.
Баклажани ріжуться часточками і обсмажують. Для приготування начинки змішується тертий сир, сир, подрібнені волоські горіхи, спеції і часник. Смажені баклажани потрібно нафарширувати начинкою, потім полити сумішшю з винного і гранатового соусів. Готується блюдо близько години, проте воно того варто.
Рецепт № 5. Лазанья болоньєзе з беконом
Для втілення цього святкового рецепта заздалегідь приготуйте наступні інгредієнти:
-
листи лазаньї;
-
бекон;
-
морква;
-
цибуля ріпчаста;
-
фарш м'ясний;
-
часник;
-
тертий сир;
-
томатний соус;
-
соус песто.
Спочатку готується два види начинки — зі смаженого фаршу з овочами і бекону. Листи лазаньї укладаються в прямокутну форму, змащуються різними видами соусів, посипаються начинкою і тертим сиром. Якщо на перший шар ви кладете бекон, значить начинка для наступного — м'ясний фарш з овочами.
Святкового настрою вам, друзі, і смачного!